El İlanı Tasarım Programları

El ilanları, afişler ve broşürler küçükten büyüğe tüm işletmelerin pazarlama ve satış faaliyetlerinde önemli yer tutan baskı ürünleridir. Firmaların büyümesine doğrudan katkı sağlayabilen bu tür baskı ürünlerinin tasarım açısından da başarılı olması, baskı ürünlerinin şirketinize sağladığı faydayı artırır. Bu nedenle de el ilanı tasarımı için kullanacağınız el ilanı tasarım programları oldukça önemlidir.

Bu yazımızda ister profesyonel bir ajans, isterseniz de tasarım bilmeyen biri olun işinize yarayacak el ilanı tasarım programlarını sizin için anlatacağız.

1. Canva – El İlanı Tasarım Programı

Canva el ilanı ve diğer tüm baskı ürünleriniz için ücretsiz olarak tasarım yapabileceğiniz online bir tasarım sitesidir. Hem kolay kullanımı hem de ücretsiz olmasıyla el ilanı tasarımı konusunda herkesin kolayca kullanabileceği en iyi çözümdür.

2. Photoshop – El İlanı Tasarım Programı

Photoshop, Adobe firmasının tasarım dünyasında en çok kullanılan tasarım programlarının başında gelir. Eğer tasarım programları konusunda daha öncelerde bir tecrübeniz var ise Photoshop’ta el ilanı tasarımlarınızı yapabilirsiniz. Ancak, Photoshop ve diğer benzeri tasarım programları hakkında bir fikriniz yoksa el ilanı tasarımınız için farklı bir programa yönelmenizi tavsiye ederiz.

3. Illustrator – El İlanı Tasarım Programı

Adobe Illustrator, yine tasarım dünyasında sıklıkla kullanılan programlardan biridir. Photoshop’tan farklı özellikleri içerisinde barındırsa da kullanım şekli ve zorluk seviyesi aynıdır. Bu nedenle, el ilanı tasarımı için Illustrator kullanmak için az da olsa bir tasarım programı geçmişiniz olması gerekir.

4. Gimp – El İlanı Tasarım Programı

Gimp, Adobe’nin tasarım programlarından farklı olarak ücretsiz bir tasarım programıdır. Açık kaynak kodlu bir tasarım programı olan Gimp her gün faklı özellikler eklenerek her kullanıcının ihtiyacını karşılaması için dizayn edilmiştir. Özellikle tasarım geçmişiniz yok ise el ilanı tasarımlarınızda kullanmak için orta zorlukta bir programdır.

5. Corel Draw – El İlanı Tasarım Programı

Corel Draw vektör tabanlı tasarım programı olarak kurulan ve günümüzde de pek çok kişi tarafından kullanılan bir tasarım programıdır. Corel Draw ile el ilanı tasarımı hazırlamak ise Photoshop’a ve Illustrator’a kıyasla daha kolaydır. Ancak, bu iki programa kıyasla çok daha az esnek olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Yukarıda sıralamış olduğumuz bu tasarım programları ile el ilanı başta olmak üzere her türlü baskı ürünü için tasarımlarınızı kolayca yapabilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz bu tasarımlarda ise Bidolubaski.com’un ücretsiz ve hazır şablonlarını kullanarak doğru ölçülerle tasarım yaptığınıza emin olabilirsiniz. Tasarımınızı tamamladıktan sonra da uygun fiyatlar ve kaliteli baskı için el ilanı siparişlerinizi Bidolubaski.com ile verebilir, ürünlerinizi ücretsiz kargo ile kapınıza kadar teslim alabilirsiniz.