Damla Etiket ile Rakiplerinizin Bir Adım Önüne Geçin

Etiket ve sticker baskı ürünleri firmanızın pazarlama faaliyetlerinde kullanmak için tercih edebileceğiniz en önemli araçlar arasındadır. Damla etiketi ise etiket baskı çeşitleri arasındaki parlayan yıldız olarak adlandırsak abartmış olmayız. Normal etiket baskının üzerine şeffaf poliüretan bir kaplama yapılarak elde edilen damla etiket daha kaliteli bir görüntüyle müşteriye sunulur. Aynı zamanda sağlam yapısı ile uzun süre dayanacağından markanızı en iyi şekilde temsil edeceğine emin olabilirsin.

Damla Etiket Tasarımında Dikkat Etmeniz Gerekenler

Damla etiket ürününün birçok boyut seçeneği bulunur. Bu boyutlardan hangisini seçeceğiniz de yine kullanım yeri ve amacına göre değişiklik gösterecektir. Örneğin bir restoran olarak numaranızı müşterilerinizin dolaplarına astırmak istiyorsanız, 3x3 kare boyutunu seçmeniz sizin için faydalı olacaktır. Farklı seçenek boyutları ve her boyut için hazır damla etiket şablonlarına Bidolubaskı’dan ulaşabilirsiniz.

Tasarımlarınız öne çıkarmak istediğinizi bilgiyi(logo, telefon numarası, vb.) büyük ölçekli olarak tasarımınıza yerleştirin. Ancak öne çıkarılmak istenen bilgiyi belirleyerek o doğrultuda tasarıma başlayın. Çok fazla bilgi içeren damla etiketler öne çıkarmak istediğiniz bilginin gözden kaybolmasına sebep olabilir.

Tasarımlarınızda modern dokunuşlar barındırın. Damla etiket tercih eden birçok firma olduğunu ve etiketinizin diğer firmaların etiketleri ile görsel olarak yarışacağını unutmayın.

Damla Etiketin En Önemli Avantajları

Damla etiketler poliüretan kaplama kullanılarak üretildiği için çok daha dayanıklı olurlar. Bu nedenle uzun süreler müşterilerinizin kullanım alanlarında barınarak, uzun süreler sizin için pazarlama yapmaya devam ederler. Birçok pazarlama ürününün probleme olan yaşam ömrü bu ürünlerde çok daha uzundur. Bu da damla etiketin tercih edilmesindeki en önemli sebeplerden biridir.

Bir diğer sebep ise görünüm olarak diğer etiketlere kıyasla çok daha iyi olmasıdır. Yine evlere servis yapan bir restoran örneği üzerinden gidecek olursak, birçok restoran müşteriye etiket yollar. Müşteriler de bu etiketleri genellikle panolarına ya da buzdolaplarının üzerine yapıştırırlar. Yemek siparişi vermek istediklerinde ise ilk yaptıkları şey etiklerin olduğu yere bakmaktır. Görünüm ve kalite olarak daha ön planda olan damla etiket sahibi restoran bu noktada diğer rakiplerine karşı önemli bir avantaj elde etmiş olur.

Damla Etiket Ölçü ve Çeşitleri

Damla etiket çeşitlerini Oval, Yuvarlak, Dikdörtgen ve Kare olarak dörde ayırabiliriz. Bu çeşitler arasından seçim yaparken yukarıda da belirttiğimiz gibi kullanım yeri ve amacını göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Damla etiket ölçüleri de 2cm çap, 2x3cm, 2x5cm, 2x7cm, 3cm çap, 3x5cm, 5cm çap, 3x3cm olarak sıralanabilir. Tasarım içerisinde kullanacağınız bilgi miktarına bağlı olarak da ölçülerde değişiklikler yapabilirsiniz.

Damla Etiket Çeşit ve Ölçü Tablosu

Bidolubaskı Damla Etiket Ölçü Tablosu

Siz de damla etiketinizi bastırmak için Türkiye’nin en büyük online matbaası Bidolubaskı.com’u tercih edebilirsiniz.