Bu 10 Yeteneğe Sahipseniz İyi Bir Grafik Tasarımcısınız Demektir

Hemen hemen her işe alımda adaydan beklenilen çeşitli yetenekler ve özellikler vardır. Örneğin; Özgünlük, ekip çalışmasına yatkınlık, kendine güven, bilgisayar becerisi vs gibi bolca özellik ve yetenek. Bunlarla iş başvurusu yaparken sık sık karşılaşmışsınızdır hatta çoğu kez "Bende bu yetenek var, evet evet buda bende var, aa buna da çok uygunumdur" gibi cümlelerle kendinize onayı verip geçmişsinizdir. Bazı meslek grupları için ise bu özellik ve yeteneklere sahip olmak diğer mesleklere göre çok daha önemli ve ayırt edicidir. Bakınız; Grafik Tasarımcı.

Bir grafik tasarımcıysanız ve bu aşağıda saydığımız 10 özellik sizde varsa iyi bir grafik tasarımcı olduğunuz belirtmek ister ve sizi tebrik ederiz :)

1. Yaratıcılık

İyi bir grafik tasarımcı var olanlarla ilgilenmez, kendisi olmayanı yaratır. Müşterilerinin fikirlerinden yola çıkarak özgün çizimler yapar.

Brain Aldiss ne demiş; İşte sanatçının rolü: her zaman yeni bir şeyin peşinde koşmak, kuralları çiğnemek meydan okumak, alışılmamışı yakalamak. Grafik tasarımcı da bir sanatçı en nihayetinde.

     

2. Güçlü Görsel Algı

Görsel algı, algılar içinde en etkili ve güçlü olanıdır derler. Grafik tasarımcının da görsel algısı açık olmalıdır. Yani duyularıyla elde ettiği verileri yorumlayarak deneyimlere dönüştürebilmelidir.

     

3. Özgünlük

Bir grafik tasarımcı ne olursa olsun özgün olmalıdır. Özgün derken bağımsız ve yaratıcı düşünceden bahsediyoruz tabii ki uygun, ayırt edilebilir ve uygulanabilir tasarımlara odaklanmak elbette ki faydalı olacaktır.

     

 

4. Güçlü Bilgisayar Becerileri 

E haliye grafik tasarımcılar word, excel gibi ofis programları ya da power point gibi sunum programlarıyla tasarım yapmazlar. En sık kullanılan Corel Draw, Adobe Illustrator (Ai), Adobe InDesign, Adobe Photoshop (psd), 3DMax vs. programlarını bir grafik tasarımcı ihtiyaçlara göre kullanabilmelidir. Başka mı? Onlarda burada.

     

5. Baskı Tasarımı Konusunda Bilgili Olma

Her ne kadar dijital çağa girmiş olsakta, ofset baskı dediğimiz baskı halen oldukça önemli bir yerdedir. Bir grafik tasarımcının baskı öncesi ve baskı sonrası süreçler hakkında mutlaka bilgisi olmalıdır. Müşterilerin baskı ihtiyaçları mutlaka olacaktır ve bu ihtiyaçların en kaliteli şekilde basılabilmesi için tasarımın baskıya uygun olarak yapılarak matbaaya gönderilmesi gerekir. ( Bu arada Matbaanın online olanı da var bakınız; online matbaa)

     

6. Zaman Yönetimi

Müşteriler ya da yöneticler genellikle verdikleri işin ne zaman teslim edileceğini bilmek isterler. Hatta bazen teslim tarihini bilselerde ne zaman biteceği sorusunu sormaya devam ederler :) İşinde iyi olan bir grafik tasarımcı zaman yönetimi konusunda yetenekli olmalı ve aldığı işi zamanında teslim edebilmelidir.

     

7. Kendine Güvenli Olma ve Müşterilere Fikirler Sunabilme

Müşteriler ya da yöneticiler bazen tasarım konusunda karasız olabilirler ya da fikri tamamen tasarımcıya da bırakabilirler. Bu gibi durumlarda grafik tasarımcı müşterilere fikirler sunabilmeli, yanlış ya da eksik bulduğu noktalarda açıkça fikrini belirtebilmelidir.

     

8. Pratik Olma ve Müşteri İhtiyaçlarını Kavrayabilme

Tasarım konusunda pratik olmak biraz deneyimlerle ilişkilidir. İyi bir tasarımcı müşteri ihtiyaçlarını hızlıca anlar ve kısa zamanda bu ihtiyaçlara yönelik fikirler ve taslaklar oluşturabilir.

     

 

9. Birden Fazla Projeyle İlgilenebilme

Tasarımcı olmak kolay değil tek bir projeyle iş bitmiyor. Eğer planlı bir tasarımcıysanız sorumlu olduğunuz her projeyle ayrı ayrı ilgilenebilmeli ve dengeyi bulabilmelisiniz.

     

10. Takım Çalışmasına Yatkın Olma

İyi bir takım çalışması bir projenin başarılı olabilmesindeki en büyük etkenlerden biridir. Grafik tasarımcı takım çalışmasına yatkın olmalıdır, yeri geldiğinde takım arkadaşlarıyla yeri geldiğinde müşterileriyle iyi bir takım olabilmelidir.