Bir El İlanı İle Neler Yapılabilir?

El ilanı uzun yıllardır kullanılan ve işyerlerinin müşterileriyle buluşabilmesi için oldukça işe yarayan bir tür tanıtım ve reklam aracıdır. El ilanları genellikle kampanyaları, açılışları, indirimleri duyurmak amacı ile yapılır. Şirketlerin neredeyse tamamı el ilanı çalışmasında bulunmuştur diyebiliriz. El ilanının dikkat çekici olması, okunaklı olması ve baskının kaliteli olması dönüşümü ve ilgiyi arttıracak yöntemlerden bazılarıdır.
 

Bir El İlanıyla Neler mi Yapılır?

El ilanları diğer tanıtım ürünlerine göre daha az maliyetlidir. Baskı kağıdının cinsi, boyutları fiyatın da değişmesinde rol oynar. Aynı zamanda el İlanları markanızın halk arasında dolaşan yüzü gibidir. Ne kadar fazla kişiye ulaşırsa, o kadar fazla marka bilinirliği oluşur ve yeni müşterilerinizin artması da bir o kadar olasıdır.

Örneğin yeni bir kampanya yaptınız, bu kampanyanızı tanıtmak istiyorsunuz. Bunun için Online Matbaacınızla görüşüp, ilanınızın detayları hakkında bilgilerinizi vererek basımını yaptırabilirsiniz. Basılan el ilanlarını dağıtmak için neredeyse firmaların tamamı üniversite öğrencileri ile çalışmaktadır. El ilanlarınızı kişiler eline alana kadar, dağıtıcılar dil dökerler ve yeni potansiyel müşterilerinizi ikna etmeye çabalarlar. Bir el ilanının size dönüşüm sağlaması için, izleyeceğiniz yöntemlerden bir tanesi de promosyonlar yapmaktır. Örneğin el ilanında %20 indirim uygulamaktayız gibi ibarelerin bulunması müşteriyi kazanmak için oldukça başarılı sonuçlar doğurabilir.

El ilanlarını düzenli olarak çıkartan firmalar halkın gözünde istikrarlı bir duruş sergilemiş olurlar. Örneğin bir market haftanın belirli günlerinde bazı ürünlerde indirim uyguluyor ve bu uyguladığı indirimleri de el ilanı sayesinde insanlara duyuruyor. Kapılarına konan bu el ilanları sayesinde ev halkı da indirimlerden kolayca haberdar olarak markete alışveriş yapmaya gidiyor. El ilanını ayda bir kere ya da haftada bir kere bastıran ve muntazam bir biçimde dağıtımını sağlayan firmalar amaçlarına ulaşmış oluyor.

El ilanınızı daha dikkat çekici hale getirerek marka bilinirliğinizi ve müşteri potansiyelinizi de artırabilirsiniz. Bunun için tasarım konusunda kabiliyetli tasarımcılarla çalışarak, diğer markalara nazaran farkınızı ortaya koyabilirsiniz.