Ay Çok Yakışıyorlar: Şu Dünyadaki Efsane Partnerler

Bazen sevgili bazen arkadaş bazen de ortak olarak kendisini tamamlanmış hissetmek herkese nasip olmuyor. Biri olmadan diğerinin eksik kalacağı kişiler, karakterler veya yiyeceklerle bu hayat gerçekten daha “bütün.”

Yalnızlık çekenleri, “Nerede benim ruh eşim, kan kardeşim?” diye isyanlara sürüklemesini göze alarak hazırladığımız şu dünyadaki efsane partnerlerden bahseden yazımız ile ekranlarınızdayız. Günün rakamı: 2.

Romeo ve Juliet

Shakespeare’in bir oyunu olan Rome ve Juliet, sadece bir eser olmaktan çıkıp iki âşık insanın tanımı haline gelmiştir. Bizdeki Kerem ile Aslı gibi. “Kerem ve Aslı” demeyiz mesela, “Kerem ile Aslı” deriz ama konu bu değil. İki düşman ailenin birbirlerine delicesine âşık iki genç insanı olan Romeo ve Juliet, aşkın ve tutkunun yüceliği kadar zorluğunu sembolize eden efsane iki karakter.

Döner ve Ayran

“Yanında iyi olunan” ifadesini bizler insan olduğumuz için yine insanlar için kullanıyoruz ama evren sadece bizden oluşmuyor (Selam uzaylılar). Döner için ayran, ayran için döner bu dünyada birbirlerinin ruh eşi. Çay ve simit gibi.

John Lennon ve Yoko Ono

Müzik tarihinin gelmiş geçmiş en efsanevi çiftlerinden biri olan John Lennon ve Yoko Ono, sadece birbirlerine tapan iki insan değil; hayat görüşleri ve duruşları ile de birbirlerini ne iyi etmişler de bulmuşlar dedirten dev çift.  

Tori Amos ve Maynard James Keannan

A Perfect Circle ve Tool gruplarının vokali Maynard James Keannan ile piyanosu ve kaşmirsi sesi ile bizi diyar diyar başka evrenlere götüren Tori Amos, çok iyi iki arkadaş. Tori Amos uyuyamadığı zamanlarda Maynard Bey’i kendisine ninni söylemesi için arıyormuş. Yerler. 

Edi ve Büdü

Zıt karakterlerin birbirlerini nasıl çektiklerini ve tamamladıklarını bizlere gösteren, geoidimizin en sevimli iki kuklası.

Tom ve Jerry

William Hanna ve Joseph Barbera tarafından yaratılmış, çizgi film dünyasının en sevilen bomba ikilisi Tom ve Jerry.  

Laurel ve Hardy

Sinemanın efsane ikilisi Stan Laurel ve Oliver Hardy’yi buruk anıyoruz; çünkü ikisi de bu hayattan gittiklerinde yoksulluk içindelermiş.  ABD’nin en efsane komedi ikilisinin birlikte rol aldıkları film sayısı 106.

Metin Akpınar ve Zeki Alasya

Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nun kurucuları arasında yer alan Zeki Alasya ve Metin Akpınar, Türk sinemasının ayrılmaz ikilisi, birbirlerinin can yoldaşı olarak hafızalarımızda her an kazınmış bir halde duracak. Duyguluyuz.  

Tarkan ve Kurt

Ne diyebiliriz ki?