Amerikan Servis: İşletmenizin Vazgeçilmezi

Bir yemeği mükemmel yapan birçok detay olabilir: kullanılan malzemelerin kalitesi, baharatların iyi harmanlanması veya ne kadar süre pişirildiği. Fakat hem evde yemek yapanlar hem de bir işletme sahibi olanlar bilirler ki her şey yemeğin sunumunda biter. İster evde ister bir işletmede olsun misafirleri etkilemenin en kısa ve etkili yolu özenilmiş bir sunumdur. Yemek ne kadar güzel olursa olsun eğer sunum güzel değilse misafir ya da müşteri yemeğe özenilmediğini düşünebilir. Misafirlerinizin veya müşterilerinizin kendilerini özel hissetmelerini sağlamanın altın kuralıdır bu.

Baskılı Amerikan Servislerin İşletmelerde Kullanımı

Amerikan servislerin kullanım amaçları işletmelerde de çok değişmiyor; ancak burada bir şeyi daha eklememiz lazım: reklam!

Amerikan servisler işini ciddiye alan işletmelerin bir numaralı reklam kaynağıdır. Örneğin; burada yeni çıkan bir ürününü tanıtabilir veya yan ürünlerin görsellerini koyarak müşterinin hiç aklında yokken bunları almasını sağlayabilir. Ya da ünlü Amerikan hamburger zinciri Carl’s Jr. gibi amerikan servislerinize tarihçenizi koyabilirsiniz, bu sizin köklü ve güvenilir bir işletme olduğunuz izlenimini uyandıracaktır. Neyin tanıtımını yapacaksanız yapın işin püf noktası görsellik. Müşterileriniz yemek yerken uzun bir yazı okumayı tercih etmeyecektir ama çarpıcı bir görselle onların dikkatlerini çekebilir, merak uyandırabilirsiniz. Hatta yan ürünlerinizin tanıtımını yapacaksanız görsellerinizi iyi seçmeniz gerekiyor; ürünler fotoğrafta o kadar ‘lezzetli’ durmalı ki müşteri onları almak istemelidir. Akılda kalmanız açısından işletmenizin ismi ve logosu da büyük bir şekilde yer alabilir.

Tek Kullanımlık Amerikan Servis Avantajları

Daha çok restoran ve fast food işletmelerinin amerikan servisleri tercih etmesinin bir sebebi var. Tek kullanımlık amerikan servisleri bu işletmeler için zahmetsiz ve kolay bir temizlik sağlar. İşletmelerde evlerdeki gibi sınırlı bir kalabalık olmadığı için amerikan servisi her yeni gelen müşteri için kolayca değiştirebilmek adına kağıt amerikan servis tercih edilir. Bu nedenle masaları temizlemek çalışanlarınızın ekstra bir zamanını almayacaktır. McDonalds veya Burger King gibi bazı işletmeler gibi amerikan servislerini plastik tepsilerin içine de koyabilirsiniz; böylece tepsi kirlenmeden müşteri ketçap, mayonez gibi sosları rahatça tüketebilir.

Zamandan Tasarruf Sağlar

Amerikan servisin işletmeler için bir diğer avantajı da zamandan kazandırmasıdır. Masa kurulumu ve kaldırılması amerikan servisle çok daha kolaydır. Özellikle restoran gibi masaya servis yapılan bir işletme sahibiyseniz masayı kurduktan sonra yemek gelene kadar müşterilerinizi amerikan serviste yer alan reklamlarınızla baş başa bırakabilirsiniz. Masayı toplarken ise amerikan servisleri kaldırarak müşterilerinize masada rahatlıkla boş alan açabilirsiniz.

Kağıt Amerikan Servis Bastırma

Amerikan servislerinizi kolayca bastırabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken hazır bir amerikan servisi tasarımınız olması. Tasarımınızda renkleri iyi kullandığınıza ve servisin genel anlamda dikkat çekici olduğuna emin olun. Reklam adına amerikan servisinizi tıka basa doldurmanıza gerek yok; aksine bu müşterilerinizin dikkatini dağıtacaktır. Minimalist tasarımlarla da gayet etkili reklam yapabileceğinizi unutmayın.

Amerikan servislerinizi bastırmadan önce tek başlarına mı yoksa tepsi içinde mi kullanacağınıza da karar vermelisiniz çünkü boyutu buna göre belirleyeceksiniz. Bir diğer karar vermeniz gereken şey ise kağıdın kalitesi. Ucuz olması adına amerikan servislerinizde kalitesiz kağıt kullanırsanız bu işletmenizi de kötü gösterecektir. Kendisini özel ve değerli hissetmeyen müşterilerinizin aklında kötü kalmak istemezsiniz değil mi? Bu nedenle sadece güvenilir matbaalar veya internet siteleriyle çalışmanın faydası var. Parlak kuşe kağıt bir zorunluluk olmasa da her zaman daha dikkat çekici bir amerikan servistir.

Amerikan servisin hem evler hem de işletmeler için modasının hiç geçmeyeceği aşikar. Yemeğin sunumunu güzelleştirdiği gibi temizlik ve zaman konularında sağladığı pratik çözümler tercih etme nedenlerimizi arttırıyor. Eğer evde kullanacaksanız birçok farklı tasarımını bulabilir ve misafirlerinize kendi tarzınızı yansıtabilirsiniz. Esprili bir amerikan servis eğlenceli kişiliğinizi ortaya koyarken daha şık bir tasarım misafirlerinize verdiğiniz değeri göstermenize yardımcı olabilir. İşletmelerin amerikan servisi kullanım alanları ise daha geniş. Temizlikte ve zamanda sağladığı avantajların yanı sıra büyük bir reklam alanı olarak kullanılabilmesiyle amerikan servis baskı işletmelerin de bir numaralı tercihi. İster işletmenizin logosunu koyun, ister satmak istediğiniz diğer ürünleri; amerikan servis bir şekilde müşterilerinizin gözüne çarpacaktır ve işletmenizin akılda kalmasını sağlayacaktır.