4 Başarılı Reklam Yapma Programı - Reklam Tasarla

Günümüzde gerek internette gerekse de sokakta kafanı nereye çevirsen karşına bir reklam çıkıyor. Reklam konusunda karşılaşılan en büyük sıkıntı ise bunca reklam kalabalığı içerisinden nasıl sıyrılanacağıdır. Bu sorunun çözümü olan kelime 'yaratıcılık'tır. Yaratıcı tasarım, yaratıcı slogan, yaratıcı strateji sizin reklamınızı diğer reklamlardan ayırarak en iyi performansı almanızı sağlayacaktır.

Bu yazımızda reklam yapma ile ilgili size avantaj sağlayacak olan yaratıcı tasarım kısmına odaklanacağız. Reklam tasarımlarınızda başarıya ulaşmak için size yardımcı olacak en önemli aktörlerden biri reklam tasarımı için kullanacağınız tasarım programıdır. Bu nedenle iyi bir tasarımın yolunun iyi bir tasarım programından geçtiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

NOT: Dünya'nın önde gelen grafik tasarım programlarını karşılaştırması ile alakalı yazımıza mutlaka göz atın.

Reklam Tasarım Programları

Photoshop konusunda uzmanlaşmış tasarımcılar neredeyse tüm tasarım ihtiyaçlarını bu program ile karşılayabiliyorlar. Konu reklam tasarımı olduğunda ise bazı tasarımcılar daha farklı ve eşsiz seçeneklere yönelmeyi tercih edebiliyorlar. Aynı zamanda Photoshop konusunda uzmanlığı olmayanlar için de alternatif programlar hayat kurtarıcı olabiliyor.

Hadi o zaman reklam tasarımları konusunda size yardımcı olacak 4 Reklam Yapma Programı listemize geçelim!

1. Canva - Online Ücretsiz Reklam Tasarım Sitesi 

Canva şık tasarımlar isteyen ancak tasarım programlarına hakim olmayan kullanıcıların profesyonel görseller hazırlayabilmelerini sağlayan ücretsiz bir tasarım sitesidir. Dilediğiniz boyutlarda görseller tasarlayabileceğiniz bu internet sitesinde ayrıca işinizi fazlasıyla kolaylaştıracak hazır taslaklarda bulunuyor. Canva ile kartvizit, el ilanı, afiş, broşür, etiket ve dijital reklam görselleri gibi birçok reklam ürününün tasarımını yaptırabilirsiniz.

2. Scribus - Ücretsiz Reklam Tasarım Programı 

Scribus, Adobe InDesign ve Quark ile karşılaştırılabilir düzeyde ücretsiz bir masaüstü tasarım programıdır. Profesyonel görünüme sahip basılı reklamlar oluşturmanın kolaylığı sizi şaşırtacak. Baskılı reklam ürünleri ve dijital reklam görselleri gibi pek çok şey oluşturmak mümkündür. Scribus ücretsiz olmasına rağmen ücretli program kalitesinde bir yazılım.

Scribus ile EPS, JPEG, GIF ve PNG gibi popüler resim formatları üzerinde çalışabilirsiniz. Program tam manasıyla bir grafik editörü değil, bu nedenle resimlerinizi başka bir program içerisinde oluşturmanız ve içe aktarmanız gerekecek. İşiniz bittiğinde dosyanızı yazdırın veya elektronik olarak paylaşmak için bir PDF olarak kaydedin. Ayrıca, Microsoft Word ve Open Office'den metin içe aktarabilirsiniz. Scribus Windows, Mac ve Linux için kullanılabilir.

3.Open Office Writer - Ücretsiz Reklam Tasarım Programı 

Open Office Writer, ücretsiz Open Office yazılım paketinin bir parçasıdır. Bu program için tüm paketi indirmeniz gerekir, ancak tüm programları yüklemeniz gerekmez. Baskılı reklam ürünleri oluşturmak istiyorsanız, Open Office Writer bir göz atmaya değer. Bu özel bir tasarım programı değil, ancak masaüstü yayıncılık amaçları için oldukça iyi çalışıyor. 

Metin çerçeveleri ve fotoğraf konumlandırma özelliği etkili baskı reklamları yaratmayı mümkün kılıyor. Reklamınızı ön plana çıkarmak için yazı tipleri ve renklerle denemeler yapabilirsiniz. Open Office Writer ayrıca, reklamınızı bir PDF olarak dışa aktarabilir. Program, .JPG, .GIF ve .BMP de dahil olmak üzere en yaygın resim dosyası formatlarını çalıştırabilir. Open Office Writer, Windows, Linux ve Mac sistemlerine sahip cihazlarda kullanılabilir. 

4. Inkspace - Ücretsiz Reklam Tasarım Programı 

Inkscape, Adobe Illustrator'a çok benzeyen ücretsiz bir vektör grafik programıdır. Bir sayfa düzeni programı değil, ancak basılı reklamlar tasarlamak için gayet işe yarıyor. Inkscape hemen hemen Adobe Illustrator kadar özelliğe sahip diyebiliriz. Programın ücretsiz olduğuna inanmak biraz zor açıkcası. Bazı kullanıcılar için aşırı miktarda seçenek mevcut. Inkscape'i öğrenmenin en iyi yolu program içerisinde denemeler yapmak ve öğretici videolar izlemek. İhtiyacınız olan özellikleri öğrenmeye odaklanın ve diğerlerini daha sonrası için bir kenara bırakın.

Inscape, .BMP, .JPG ve .GIF de dahil olmak üzere çeşitli biçimleri çalıştırır. İçe aktardıktan sonra, metin ve şekiller ekleyerek resimleri değiştirebilirsiniz. Kalem aracını veya grafik tabletini kullanarak kendi grafiklerinizi çizebilirsiniz. Metin aracı, reklamınızın içeriğini doğrudan Inkscape'e yazmanıza izin verir. İlginç reklam düzenleri oluşturmak için metin biçimlendirme ve konumlandırma ile denemeler yapabilirsiniz. Inkscape, Mac ve Windows işletim sistemlerinde kullanılabilir.

Bu yazımızda size reklamlarınızı tasarlayabileceğiniz 4 reklam yapmak programını anlattık. Eğer benzeri faydalı içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız blog bültenimize abone olmayı ihmal etmeyin.